آموزش مقدماتی پایتون | پروژه معدل دانش آموزان - قسمت 2
خطای دسترسی
برای ثبت پاسخ، ابتدا باید در سایت وارد شوید.
پروژه معدل دانش آموزان – قسمت 2
برگردیم به سراغ پروژه محاسبه معدل دانش آموز و با استفاده از مباحث جدیدی که یاد گرفتیم کد خود را بهینه کنیم.
در کد قبلی نمره ۳ درس را از دانش آموز دریافت کردیم و برای اینکار سه بار یک دستور input را تکرار کردیم.
آموختیم که با استفاده از حلقه ها میتوانیم کد های تکرار شونده را فقط یکبار بنویسیم و چندین بار اجرا کنیم. اینبار نمره درس ها را با استفاده از حلقه for از کاربر دریافت میکنیم و همچنین به جای ۳ درس، ۷ درس خواهیم داشت.
dorus = ["riazi", "adabiat", "varzesh", "farsi", "zist", "tarikh", "joghrafia"]
nomarat = []
for dars in dorus:
nomre = float(input("nomreye "+ dars + " ra vard konid:"))
nomarat.append(nomre)
print(nomarat)
توضیحات کد:
۱- ابتدا نام همه درس ها را در یک متغیر به نام dorus ذخیره میکنیم. و مانند قبل یک لیست خالی نیز ایجاد میکنیم تا نمرات دانش آموز را در آن قرار دهیم.
۲- با استفاده از حلقه for، یکی یکی نام درس ها را خوانده و از دانش آموز میخواهیم نمره آن درس را وارد کند. سپس نمره وارد شده را با تابع float به یک عدد اعشاری تبدیل می کنیم و با استفاده از متد append به لیست nomarat اضافه میکنیم.
نکته: برای استفاده از متد append باید قبلاً لیست nomarat را تعریف کرده باشیم. به همین دلیل، ابتدا در بالای کد یک لیست خالی با نام nomarat ایجاد کرده ایم.
برای ثبت پرسش ابتدا در سایت وارد شوید.