بکندباز

آموزش جاوا

ثبت نام در دوره

174 دانشجو

56 درس

129 کوئیز

همه سطوح

مأموریت این آموزش چیست؟

مأموریت این آموزش و در کل مأموریت سایت بکندباز این است که محیطی را برای آموزش آماده کند که بر خلاف آموزش های دیگری که در وب وجود دارد، کاملاً تعاملی و تمرین محور باشد تا علاوه بر اینکه آموزش را شیرین تر می کند، درک مطلب را بالاتر برده و قدرت حل مسئله را نیز در برنامه نویس بیشتر کند. چرا که به عقیده من برنامه نویسی به معنی کد زدن نیست. برنامه نویس کسی است که مهارت حل مسئله خوبی داشته باشد و بتواند برای هر موقعیت بهترین راه حل را پیدا کند که این مورد فقط با حل مسائل مختلف و تمرینات بسیار، محقق خواهد شد.

من، سیده زهره احمدی، در سایت بکندباز در تلاش هستم که تا حد امکان انواع مختلفی از تمرین ها را در کنار آموزش برای دانشجو فراهم کنم. تمرین های مختلفی که با هدف افزایش مهارت حل مسئله، افزایش سرعت کد نویسی، افزایش تسلط بر منابع و توابع و ... ساخته می شوند. 

ویژگی های این آموزش
  • این آموزش به صورت متنی است و با آموزش های کوتاه متنی و کاربردی تهیه شده است
  • بعد از هر بخش آموزشی یک کوئیز برای امتحان کردن دانش جو قرار داده شده است که فقط در صورت پاسخ صحیح دادن به آن می تواند به بخش بعدی آموزش برود
  • یک ویرایشگر آنلاین در سایت تعبیه شده است که دانش جو می تواند در بستر همین سایت برنامه نویسی را تمرین کند
  • تمرینات متنوعی در سه سطح آسان، متوسط و سخت برای دانش جو محیا شده است.
  • این آموزش هم از طریق سایت و هم از طریق اپلیکیشن در دسترس است
این دوره برای چه کسانی مناسب است؟
  • کسانی که به برنامه نویسی بکند، علاقه دارند، یعنی کسانی که به علوم منطقی، کار با داده ها و حل مسئله علاقه مندند
  • کسانی که می خواهند برنامه نویسی را به صورت عمیق تر آموزش ببینند
  • کسانی که می خواهند سرعت مطالعه شان به خودشان بستگی داشته باشد نه به مدرسی که آن را توضیح می دهد
  • کسانی که با آموزش های متنی مثل کتاب و ... بیشتر از آموزش های ویدیویی ارتباط برقرار می کنند
  • کسانی که نمی خواهند در سراسر وب و در سایت های انگلیسی زبان به دنبال تمرینات برنامه نویسی بگردند و تمایل دارند تمرینات را به صورت منسجم و در میان آموزش دریافت کنند.
این دوره برای چه کسانی مناسب نیست؟
  • کسانی که به برنامه نویسی سمت سرور علاقه ای ندارند
  • کسانی که به مباحث منطقی و حل الگوریتم علاقه مند نیستند
  • کسانی که برنامه نویسی را فقط می توانند از طریق تصویر و ویدیو یاد بگیرند
  • کسانی که می خواهند خودشان تمرینات برنامه نویسی و پروژه های تمرینی را در وب جستجو کنند

آموزش جاوا از طریق اپلیکیشن

  علاوه بر وب سایت، با استفاده از اپلیکیشن بکندباز می توانید به سادگی آموزش جاوا را از طریق دستگاه های اندرویدی نیز دنبال کنید. ابتدا بایستی با همان اطلاعاتی که در وب سایت ثبت نام کرده اید در اپلیکیشن وارد شوید و سپس از صفحه اصلی که لیست زبان های مختلف وجود دارد، آموزش جاوا را انتخاب کنید. تقریباً تمام امکانات و محتوای موجود در سایت مثل لیست منابع، تمرین ها، ویرایشگر آنلاین، کوئیز ها و مسابقات در اپلیکیشن نیز وجود دارد. اگر شما نیز یکی از طرفداران یادگیری از طریق موبایل هستید، این گزینه برای شما خیلی کارآمد خواهد بود. نصب از طریق بازار
 
چگونه پاسخ سوالاتی که در طول آموزش برایم ایجاد می شود را پیدا کنم؟

در هر بخش آموزشی، قسمتی برای کامنت گذاری وجود دارد که از طریق آن قسمت می توانید سوالات خود را مطرح کنید. در اسرع وقت سوالات شما بررسی شده و به آن پاسخ داده خواهد شد.

جاوا چیست؟

زبان جاوا یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است که نخستین بار توسط جیمز گاسلینگ ایجاد شد. دلیل محبوبیت بالای این زبان، شیء گرایی آن و استفاده از این زبان در ساخت اپلیکیشن های اندرویدی است. این زبان یک زبان cross platform یا به اصطلاح چند سکویی است. به این معنی که می توان یکبار کدی را به زبان جاوا نوشت و در همه پلتفرم های الکترونیکی آن را اجرا کرد. دلیل آن این است که کد های جاوا توسط ماشین مجازی جاوا یا JVM به بایت تبدیل می شوند که همان زبان قابل فهم توسط ماشین است و با وجود JVM این زبان دیگر به سیستم عامل خاصی وابسته نمی شود.

تاریخچه جاوا

جیمز گاسلینگ در سال 1990 مسئولیت تیمی به نام green را از شرکت سان مایکروسیستمز به عهده داشت. این تیم در سال 1992 در تلاش برای ایجاد زبانی که پیچیدگی های زبان C++ را نداشته باشد، زبانی جدید به نام OAK را ایجاد کردند. این نام که به معنی بلوط است از درخت بلوطی که در کنار دفتر کار گاسلینگ قرار داشت به او الهام شده بود اما چندی بعد او و دو تن از همکارانش تصمیم گرفتن نام بهتری برای این زبان انتخاب کنند. پس از مدتی مشورت و بحث، تصمیم گرفتند نام این زبان را JAVA بنامند که از حروف اول نام این سه دوست گرفته می شد. این زبان بعد ها توسط شرکت اوراکل خریداری شد.

ویژگی های زبان جاوا 

  • یادگیری این زبان نسبت به زبان های C و C++ ساده تر است
  • این زبان چند سکویی است یعنی قابلیت اجرا روی پلتفرم های مختلف را دارد.
  • امنیت بالا به دلیل اجرا در ماشین مجازی و نداشتن explicit pointers
  • شی گرایی
  • زبان جاوا زبان قدرتمندی است و امنیت بالایی دارد

کاربرد های زبان جاوا

هر وسیله کامپیوتری که در اطراف ما هست مثل گوشی های همراه، کامپیوتر، لپ تاپ، سیستم های هوشمند سازی منازل و … می توانند کد های جاوا را بخوانند و از آنجایی که زبان جاوا یک زبان چند سکویی است سیستم عامل های مختلفی چون ویندوز، لینوکس، اندروید، آی او اس و … می توانند آن را اجرا کنند. در نتیجه کاربرد های فراوانی برای زبان جاوا می توانیم در میان این دستگاه ها و این سیستم عامل ها پیدا کنیم. به گفته شرکت سازنده این زبان، زبان جاوا روی بیش از سه میلیارد دستگاه در حال اجرا است. اگر بخواهیم از کاربرد های جاوا نام ببریم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • انواع نرم افزار های کامپیوتری مثل آنتی ویروس ها، مدیا پلیر ها، کتاب خوان ها و …
  • انواع کنسول های بازی
  • ایجاد وب سایت های آنلاین
  • ساخت انواع کارت های هوشمند
  • ساخت انواع بینهایت متنوع اپلیکیشن های اندروید
  • ساخت نرم افزار های پزشکی و رادیولوژی
  • رباتیک و خانه های هوشمند
  • ساخت سیستم های مالی و حسابداری
  • ساخت سیستم های پرداخت کارت به کارت و دستگاه های پوز

آیا جاوا در سال 1401 ارزش یادگیری دارد؟

قطعاً بله. با توجه به پیشرفت هر روزه این زبان و همچنین چند سکویی بودن آن، روز به روز تقاضا برای متخصصین جاوا بیشتر می شود. از همه مهمتر با توجه به اینکه مردم روز به روز بیشتر به سمت استفاده از گوشی های موبایل می روند بازار اپلیکیشن های موبایلی نیز پر رونق تر می شود و زبان جاوا به عنوان ابزاری مناسب برای تهیه اپلیکیشن های موبایل، بیشتر درخواست خواهد شد.

برنامه های جاوا چطور اجرا می شوند؟

زبان جاوا جزء زبان های برنامه نویسی کامپایلری است یعنی باید برای اجرا ابتدا به صورت کامل کامپایل شده و به زبان قابل فهم ماشین تبدیل شود. برنامه های جاوا توسط ماشین مجازی جاوا یا همان JVM به بایت یعنی کد های ماشین تبدیل می شوند. و به دلیل وجود این ماشین مجازی زبان های مبتنی بر آن دیگر به سیستم عامل خاصی وابسته نیستند.

فرمت برنامه های جاوا JAR است که مخفف Java Archive می باشد و آرشیویست که یک سری فایل را به صورت فشرده درون خود نگه می دارد.

اپلت جاوا چیست؟

نقطه شروع محبوبیت جاوا از اپلت های جاوا است. اپلت جاوا یا Java Applet برنامه های کوچکی هستند که در زمینه برنامه های بزرگ تر اجرا می شوند. مثلاً فایل های فلش که در صفحات وب قرار دارند و به صورت پس زمینه توسط مرورگر اجرا می شوند، مثالی از اپلت ها هستند.

اپلت ها به راحتی ایجاد می شوند و در همه نسخه های جاوا می توان آنها را اجرا کرد. البته برای اجرای اپلت ها همیشه نیاز است که پلاگین جاوا را فعال کرده باشیم. پلاگین جاوا در مرورگر اجرای اپلت ها را مدیریت می کند. البته توجه داشته باشید که این پلاگین را باید خود کاربر روی مرورگرش نصب کند و نمی توان کاربر را وادار به استفاده از آن کرد. و حتی گاهی ممکن است کاربر در کامپیوتر های عمومی دسترسی لازم برای نصب اپلت ها را نداشته باشد. همچنین برای اجرای اپلت ها نیاز هست که ماشین مجازی جاوا نیز قبل از آن اجرا بشود که برای این منظور باید برنامه Java Runtime Environment روی سیستم کاربر نصب باشد.

zohreh

مدیر وب سایت بکندباز

دیدگاه‌ها

*
*