این روزها تلفنهای همراه تبدیل به رایانههای کوچک قابل حمل شدهاند که با توجه به بهترین دستگاههای موجود در بازار، بسیاری از ویژگیهایی یک لپتاپ را فراهم میسازند. برنامه نویسی با گوشی یکی از امکاناتی است که میتوانید با تلفنهای همراه آن را به راحتی انجام دهید و تنها چیزی که به عنوان یک برنامهنویس یا علاقهمند به این ویژگی باید بدانید، ابزارهای مناسب برای رسیدن به آن است. راهکارهای گوناگونی برای برنامهنویسی با گوشی وجود دارد که در این مقاله می توانید با بعضی از این راه کار ها آشنا شده و در برنامه نویسی خود با گوشی موبایل از آن استفاده کنید:
(توجه! در این مقاله فقط ابزار های مربوط به گوشی های اندروید معرفی شده است)
- معرفی اپلیکیشن های ویرایشگر کد در اندروید
- معرفی اپلیکیشن های آموزش برنامه نویسی در اندروید
- ابزار هایی که برنامه نویسی با گوشی را برایتان آسان تر می کنند
- معرفی چند گوشی مناسب برای برنامه نویسی
معرفی اپلیکیشن های ویرایشگر کد در اندروید
همانطور که برای برنامه نویسی در لپ تاپ باید اول از همه به دنبال نصب یک ادیتور مناسب باشید، در برنامه نویسی با گوشی نیز این موضوع صادق است. بدون داشتن یک ویراشگر کد مناسب، برنامه نویسی با موبایل قطعاً بسیار دشوار خواهد بود. در این بخش چند مورد از بهترین اپلیکیشن های ویرایشگر کد که برای اندروید ساخته شده اند را معرفی می کنیم:
1- ادیتور و کامپایلر Dcoder, Compiler IDE :Code & P
Dcoder یکی از حرفه ای ترین IDE ها و کامپایلر های مخصوص موبایل است. از طریق این اپلیکیشن می توانید پروژه های خود را مستقیماً از طریق گوشی موبایل نوشته و اجرا کنید.
تصاویری از محیط اپلیکیشن
قبلی
بعدی
امکانات و ویژگی های این ادیتور:
امکان استفاده از فریمورک های مختلفی چون:
- React js
- Angular js
- Django
- Flask
- Flutter
- Git support (Github or bitbucket)
- Ruby on rails
- و بسیاری دیگر
پشتیبانی از 31 زبان برنامه نویسی شامل:
- C.
- C++ : GCC compiler 6.3
- Java : JDK 8
- Python .
- C# : Mono Compiler 4
- Php : Php Interpreter 7.0
- Objective-C : GCC compiler
- Ruby : Ruby version 1.9
- Lua : Lua Interpreter 5.2
- JS/NodeJS : Node.js engine 6.5
- Go : Go Lang 1.6
- VB.Net
- F#
- Common Lisp
- R
- و بسیاری دیگر …
ویژگی های اصلی این IDE:
- ادیتور حرفه ای همراه با هایلایت سینتکس ها
- فاصله گذاری اتوماتیک و بسته شدن آکولاد ها و پرانتز ها به صورت اتوماتیک
- مدیریت فایل ها: امکان ذخیره فایل و باز کردن فایل ها
- اجرای کد ها در ترمینال و امکان دریافت ورودی کاربر
- مشاهده لیست برترین برنامه نویسان و مشاهده امتیاز خود در میان دیگران
- امکان اشتراک کد ها با هر کسی که این اپلیکیشن را داشته باشد. بدون نیاز به اشتراک گذاری از طریق ایمیل و …
2- Pydroid 3 مخصوص برنامه نویسان پایتون
Pydroid 3 برای برنامه نویسی با پایتون 3 و برای مقاصد آموزشی ساخته شده است که از طریق اندروید در دسترس است. مهم ترین ویژگی این اپلیکیشن این است که دارای یک مترجم آفلاین است و برای اجرای کد های پایتون نیازی به اینترنت ندارد.
تصاویری از محیط اپلیکیشن
قبلی
بعدی
بعضی ویژگی های این اپلیکیشن:
- پشتیبانی کامل از Tkinter و pyQt5
- ترمینال شبیه سازی شده با امکانات کامل
- اینتنت گذاری اتوماتیک، تکمیل کد اتوماتیک و فرمت دهی لحظه ای کد ها
- کیبورد تخصصی به همراه تمامی شورتکد های مورد نیاز برای برنامه نویسی پایتون
معرفی اپلیکیشن های آموزش برنامه نویسی در اندروید
اپلیکیشن های بسیاری در زمینه آموزش برنامه نویسی وجود دارند که بسیار موفق عمل می کنند. اما مشکلی که تمام این اپلیکیشن ها دارند این است که از زبان فارسی پشتیبانی نمی کنند. معمولاً اپلیکیشن ها یا فقط به زبان انگلیسی ارائه شده اند و یا بعضی زبان های محدود دیگری را پشتیبانی می کنند.
در این بخش به معرفی یک اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی فارسی می پردازیم.
اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی بکندباز
اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی بکندباز در حال حاضر دارای آموزش برنامه نویسی های پایتون، php، جاوا، C++، سی شارپ و sql است. آموزش های برنامه نویسی بکندباز شامل درسنامه های کوتاه، مفهومی و هدفمند بوده و دارای کوئیز ها و تمرین های بین درسی می باشد.
تصاویری از محیط اپلیکیشن
قبلی
بعدی
امکانات و ویژگی های این اپلیکیشن:
- آموزش برنامه نویسی تعاملی و تمرین محور
- دارای تمرینات برنامه نویسی در سه سطح آسان، متوسط و سخت
- کامپایلر آنلاین داخلی برای اجرای کد های بین درسی
- بخش پرسش و پاسخ
- سیستم امتیاز گیری و بخش برنامه نویسان برتر
ابزار هایی که برنامه نویسی با گوشی را برایتان آسان تر می کنند
بعضی اپلیکیشن ها با اضافه کردن کلید های پر کاربرد برنامه نویسی به کیبرد موبایل، کد نویسی در گوشی موبایل را ساده تر می کنند اما باز هم کد نویسی بدون استفاده از کیبرد فیزیکی مشکل است و گاهی ممکن است این سرعت پایین در تایپ و در دسترس نبودن کلید های مهم، باعث شود از برنامه نویسی با گوشی نیز دست بکشید و از مزایای آن نیز صرف نظر کنید. در این قسمت چند کیبرد تاشوی کوچک را به شما معرفی می کنیم که خیلی ساده می توانید به همراه گوشی موبایل خود همه جا آن را حمل کنید و هم به سادگی بدون سیم و از طریق بلوتوث به گوشی موبایلتان متصل کنید. همچنین در ادامه چند پایه ی موبایل مناسب برای کار برنامه نویسی را به شما معرفی خواهیم کرد:
کیبورد بی سیم تاشو به همراه تاچ پد
این کیبورد تاشو با وزن 198 گرم، بسیار سبک و قابل حمل بوده و انتخابی مناسب برای برنامه نویسی با موبایل است. این کیبورد با استفاده از بلوتوث به دستگاه های هوشمند مثل کامپیوتر، لپ تاپ و موبایل متصل می شود. علاوه بر صفحه کلید، دارای یک تاچ پد نیز بوده که قابلیت فوق العاده ای برای کار برنامه نویسی با گوشی موبایل محسوب می شود. و سرعت برنامه نویسی در موبایل را بالاتر می برد. این کیبورد از باتری لیتیوم استفاده کرده و حدود ۵۶۰ ساعت ظرفیت دارد.
کیبورد تاشو وایرلس ریووگی مدل FK228
کیبورد تاشو وایرلس ریووگی مدل FK228 نیز مانند کیبورد قبل، یک مدل کیبورد تاشو است که با فناوری بلوتوث کار می کند، اما بر خلاف کیبورد قبلی، تاچ پد و موس ندارد. لبه ها کیبورد دارای آهنربا هستند و به صورت خودکار کنار هم قرار می گیرند. ظرفیت باتری 110 میلی آمپر است که در مدت 2 ساعت شارژ شده و تا 50 ساعت به صورت مداوم ظرفیت استفاده دارد. در صورت استفاده نکردن از کیبورد نیز، باتری آن تا 60 روز در شارژ را نگه خواهد داشت. از این کیبورد نیز می توانید برای برنامه نویسی با گوشی های اندروید یا IOS و یا لپ تاپ استفاده کنید.
پایه نگهدارنده گوشی موبایل مناسب برنامه نویسی
این پایه نگهدارنده برای استفاده روی سطوح یا قرار دادن روی میز طراحی شده است. که حالت ایده آلی را برای برنامه نویسی با گوشی موبایل ایجاد می کند (البته به همراه کیبورد هایی که در بخش قبل معرفی شد). جنس این پایه نگهدارنده فلزی بوده و چیزی حدود 500 گرم وزن دارد. از ویژگی های بسیار جذاب این پایه که عملکرد برنامه نویسی را نیز بهبود می دهد، قابلیت تغییر اندازه ی ارتفاع پایه و همچنین زاویه ی آن است. که می توان متناسب با سطح و ارتفاع میز و زاویه ی دید خود آن را به بهترین حالت تنظیم کرد.
خرید این پایه نگهدارنده از دیجی کالا
پایه نگهدارنده مشابه ولی با قیمت خیلی کمتر
در صورتی که در اوایل کار خود نمی توانید برای پایه ی نگهدارنده حرفه ای بالا هزینه کنید می توانید از این پایه استفاده کنید که ساختاری مشابه پایه نگهدانده ی قبلی دارد و قیمتی تقریباً یک دهم آن.
خرید این پایه نگهدارنده از دیجی کالا
گوشی های مناسب برنامه نویسی
یافتن بهترین گوشی هوشمند برای برنامهنویسان در میان تعدادی زیادی از تلفن همراه با آخرین تکنولوژی کار آسانی نیست. در واقع انتخاب این مرحله به نیاز برنامهنویس و ویژگیهایی مانند سایز، رابط کاربری شیک، مجهز به اینترنت 5G، اندروید یا iOS و… بستگی دارد. گوشی مناسب برنامهنویسی باید بتواند تمام وظایفی از جمله پشتیبانی از شبکههای اجتماعی، انواع بازی و اپلیکیشنهای مختلف را داشته باشد و از نظر عملکرد و مقرونبهصرفه بودن در بالاترین سطح قرار گیرند. با اینحال در این بخش ما به سراغ گوشیهای هوشمندی رفتهایم که علاوه بر دوام از کیفیت بالا در صفحه نمایش و عمر باتری نیز برخوردار هستند.
1. Samsung Galaxy S21 Ultra
سامسونگ گلکسی اس 21 اولترا، بدون شک بهترین گوشی اندرویدی برای برنامهنویسی است که برای طراحی، یادداشتبرداری، توسعه وبسایت، برنامه و… از آن استفاده کنید. این گوشی هوشمند مجهز به یک قلم است که بهراحتی میتوانید با طرحهای فانتزی بکشید یا نتبرداری کنید.
امکانات: دوربین پشت 108 مگاپیکسلی، صفحه نمایش 6.8 اینچی AMOLED با رزولوشن 2K، مجهز به حافظه 128، 256 و 512 گیگابایتی
نقاط مثبت:
– کیفیت صفحه نمایش
– فناوری قلم Wacom
– باتری هوشمند با ماندگاری طولانی
– قابلیت عالی زوم در دوربین
نقاط ضعف:
– برای قرار گرفتن طولانی در دست کمی سنگین و بزرگ است.
– قلم S-pen را باید جداگانه خریداری کنید.
2. Apple iPhone 12 Pro Max
اگر قصد برنامهنویسی با گوشی هوشمند را دارید، نمیتوانید آیفون 12 پرومکس را در نظر نگیرید. برنامهنویسانی که به اپلیکیشنهای اپل متصل میشوند و به سراغ محصولات پیشرفته میروند، خیلی زود متوجه میشوند که Apple iPhone 12 Pro Max یک گزینه عالی با تمام ویژگیها برای توسعه وبسایت یا برنامه است.
امکانات: حافظه 128، 256 و 512 گیگابایتی، صفحه نمایش 7/6 اینچی OLED، فوکوس خودکار و سریع همراه با حسگر LiDAR، 6 گیگابایت رم، دوربینهای 12 مگاپیکسلی فوق عریض
نقاط مثبت:
– بالاترین کیفیت در عمر باتری
– ضد آب
نقاط ضعف:
– برای قرار گرفتن طولانی در دست کمی سنگین و بزرگ است.
3. Xiaomi Mi 11i
Xiaomi Mi 11i یک گوشی خوشساخت و جذاب است که میتواند در رقابت با Samsung Galaxy S21 Ultra برتری داشته باشد. این گوشی دارای وزن سبکی است که بهراحتی میتوانید برای مدت طولانی آن را در دست بگیرید.
امکانات:صفحهنمایش AMOLED با سایز 67 6.67 اینچی، باتری Li-Po 4520 میلیآمپر، حافظه داخلی 128 گیگابایت با 8 گیگابایت رم، دوربین 108 مگاپیکسلی،
نقاط مثبت:
– شارژر سریع 33 واتی
– مجهز به پیشرفتهترین چیپست اندروید
نقاط ضعف:
– عدم سازگاری با CDMA مانند Verizon، Sprint و Boost
– قیمت گران
4. OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro روانترین و سریعترین برند در بازار گوشی هوشمند است که عملکرد عالی در اختیار برنامهنویسان قرار میدهد. اگر سیستمعامل اندروید را ترجیح میدهد وان پلاس یک گوشی پرچمدار با سختافزار مناسب برای توسعه نرمافزار و وبسایت است.
امکانات: صفحه نمایش بزرگ 6.7 اینچی QHD+ AMOLED، باتری 4500 میلیآمپری، ظرفیت رم 8 و 12 گیگابایتی، پشتیبانی از شارژر بیسیم 50 واتی
نقاط مثبت:
– شارژ با سرعت بالا
– صفحه نمایش با کیفیت با وضوح عالی
نقاط ضعف:
– عمر متوسط باتری
– عدم تطبیق Night Mood با دوربین.
– زوم متوسط دوربین
دیدگاهها