بکندباز

تست علاقه به برنامه نویسی

همه به میزان تلاش و پشتکاری که دارند می توانند در هر رشته ای موفق باشند. فقط کافیست جای درست خود را پیدا کنند و در آن استمرار داشته باشند. اما در صورتی که شغل برنامه نویسی با ویژگی ها و علایق شخصی شما نیز در یک راستا باشد می تواند رضایت بسیاری در زندگی شغلی برای شما ایجاد کند.

این تست نتیجه چندین ماه تحقیقات من در مورد تیپ های مختلف شخصیتی هست. با انجام این تست نقاط قوت و ضعف شخصیتی شما که با آن متولد شده اید استخراج می شود و با مهارت هایی که در هنگام برنامه نویسی استفاده می شود مقایسه می شود. و سپس به شما اعلام می کنم که آیا شما برای برنامه نویسی ساخته شده اید و کاملاً مطابق با نقاط قوت شماست؟ آیا می توانید به خوبی از پس برنامه نویسی بربیایید اما نیاز به کمی تلاش دارد؟ و یا برنامه نویس شدن برای شما مناسب نیست و به شما احساس ناکافی بودن و عدم رضایت از زندگی را خواهد دارد؟

 

از کجا تشخیص دهیم که رشته برنامه نویسی برای ما مناسب است؟

ذهن هنری و موسیقایی

گاهی یک فرد هم توانایی انجام محاسبات ریاضی را دارد و هم در موسیقی استعداد دارد. اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید باید به شما این مژده را بدهیم که شما در برنامه‌نویسی فرد موفقی خواهید شد. علت این موضوع آن است که در این دسته از افراد هر دو نیمکره راست و چپ مغز به‌خوبی کار می‌کند و این استعداد لازمه یک برنامه‌نویس موفق است.

داشتن انگیزه کافی از فاکتورهای مهم علاقه به برنامه نویسی

ماهرترین برنامه‌نویس‌های دنیا در طول تاریخ در اکثر مواقع انگیزه بالایی داشتند و از پیداکردن راه‌حل برای مشکلات و یا ایده‌پردازی لذت می‌بردند. یک برنامه‌نویس خوب با عشق در کار خود پیش می‌رود و صرفاً برای درآمد کار نمی‌کند، او هر صبح باهدف خلق چیزی جدید روز خود را آغاز می‌کند.

علاقه فراوان به تکنولوژی

به طور کلی برنامه نویسی، با تکنولوژی رابطه تنگاتنگی دارد؛ بنابراین اگر قصد فعالیت در این حیطه را دارید باید به تکنولوژی علاقه زیادی داشته باشید.

علاقه به بازی‌های استراتژیک

شاید برای شما نیز عجیب به نظر برسد که علاقه به بازی‌های استراتژیک چه ارتباطی با موفقیت در برنامه نویسی دارد؟ این علاقه بیانگر آن است که شما ذهن طبقه‌بندی شده‌ای دارید و در هنگام تصمیم‌گیری عوامل مهم را در نظر می‌گیرید، البته در کنار بازی‌های کامپیوتری بازی‌هایی نظیر شطرنج و فوتبال دستی نیز جز بازی‌های استراتژیک محسوب می‌شوند.

داشتن روحیه اجتماعی

بر خلاف تصور عموم که فکر می‌کنند برنامه‌نویسان افراد گوشه‌گیر و منزوی هستند، آنها اغلب نیاز دارند تا ارتباطات مستمر و قوی با واحدهای مختلف سازمان و مشتریان داشته باشند. بر اساس این موضوع اگر شما هم فردی اجتماعی هستید که از معاشرت با دیگران لذت می‌برید، علاقه به برنامه‌ نویسی نیز در شما زیاد است.

پیروزی در بحث‌ها رمز موفقیت در برنامه نویسی

افرادی که معمولاً در بحث‌های منطقی قادرند به بهترین نحو از خودشان و باورهایشان دفاع کنند، در برنامه‌نویسی نیز فرد موفقی هستند. اطلاعات در ذهن این افراد طبقه‌بندی‌شده و آنها قادرند تا درست و به‌موقع موضوعات مختلف را به دیگران ارائه دهند، برخورداری از یک ذهن سیستماتیک یکی از شرایط و پیش‌نیازهای تبدیل‌شدن به یک برنامه‌نویس خوب است.

علاقه‌مندی به خلق چیزهای جدید

همان قدری که از سرهم کردن وسایل مختلف و خلق و ساختن چیزی‌های جدید لذت ببرید، این موضوع نشان‌دهنده استعداد شما در برنامه‌نویسی است. اگر شما چنین شخصیتی دارید، مطمئناً از ایجاد چیزهای جدید در فضای دیجیتالی هم لذت خواهید برد. زیرا دنیای دیجیتال محدودیت‌هایی مثل مواد اولیه و یا فضای کار را ندارد و همین می‌تواند خلاقیت شما را شکوفا کند.

علاقه‌مندی به کارهای گروهی، پروژه‌ای و تیمی

در طول فعالیت در رشته برنامه نویسی خودبه‌خود به همکاری با دیگران و انجام کارهای پروژه‌ای نیاز پیدا می‌کنید. مواردی نظیر: مرور و اصلاح کدها و رفع باگ‌ها در اکثر اوقات، فقط به کمک دیگران سریع‌تر و باکیفیت بهتر انجام خواهد شد. یک برنامه‌نویس باید از کارکردن گروهی و نظر گرفتن دیگران در طول کار خود لذت ببرد و هرگز از انتقادات نترسد.

علاقه‌مندی به حل مسائل

بیشتر افراد سعی میکنند تا با مشکلات و مسائل خود تا حد امکان کنار بیایند و آنها را بپذیرند. به عبارت دیگر آنها به کنار آمدن با یک مشکل بدون آنکه برای رفع آن به دنبال راه‌حل باشند، عادت کرده‌اند. این مسئله تنها زمان‌هایی حاد می‌شود که مشکل دیگر برای افراد قابل‌تحمل نباشد. اگر شما جز این دسته از افراد نیستید، این نشانه خوبی است و برنامه‌نویسی به‌احتمال زیاد با روحیتان سازگار است.

آشنایی با تئوری علوم کامپیوتر

این خصوصیت به آن معنی نیست که شما کل تئوری کامپیوتر و تاریخ علوم آن را از بر باشید. همین‌که در پی بیشتر دانستن مفاهیم باشید کفایت می‌کند. از مواردی که نشان‌دهنده علاقه شما به تئوری کامپیوتر است میتوان به پیگیری اخبار لحظه‌ای علوم کامپیوتر، اشتیاق به یادگیری موارد جدید و به‌روز و استفاده از جدیدترین دستاوردهای کامپیوتری اشاره کرد. همه این‌ها بیانگر علاقه به برنامه نویسی است و از مهم‌ترین عوامل موفقیت در این رشته محسوب می‌شود.

برنامه نویسی مناسب چه کسانی است؟

برنامه نویسی همان‌طور که می‌دانید تنها یک شغل نیست بلکه نوعی طرز فکر است؛ بنابراین برای آغاز فعالیت در این رشته باید طرز فکرتان را تغییر دهید و یا بررسی کنید که آیا با این نوع طرز فکر سازگاری دارید یا خیر!

مهم‌ترین و اصلی‌ترین اصل برای برنامه‌نویس شدن یادگیری صحیح و درست مباحث و همچنین علاقه و تمرین آن هست. اگر تنها به دلیل درآمد به این شغل جذب شده‌اید توصیه می‌کنیم هرچه سریع‌تر به دنبال حرفه‌ای دیگر بروید، زیرا این رشته ملزم به علاقه و انگیزه بالایی است. خلاقیت و ایده‌پردازی شما نیز یکی از فاکتورهای مهم در پیشرفت شما محسوب می‌شود. یادگیری سریع، انگیزه کافی، دقت و حفظ تمرکز در طول مسیر برنامه نویسی نیز اهمیت زیادی دارد.

خود انگیختگی یا داشتن انگیزه درونی عامل خیلی مهمی در برنامه نویسی محسوب می‌شود. برنامه نویسی برای کسانی مناسب است که زود خسته نمی‌شوند. منظور خستگی روحی و جسمی است. ازآنجاکه شما دائماً پای سیستم هستید و تحرکتان کم است، بهتر است حتماً یک ورزش را انتخاب کنید تا هم سلامت روحی و هم جسمی شما تأمین شود. یک برنامه‌نویس در کنار علاقه به برنامه نویسی نباید به‌راحتی تسلیم شود و باید از درست‌کردن چیزهای خراب لذت ببرد.

برنامه‌نویسی برای افرادی که ارزش کار خود را نمی‌دانند، شغل مناسبی نیست. نداشتن اعتمادبه‌نفس سبب می‌شود تا تمام زحماتتان را مفت عرضه کنید. تمرکز طولانی‌مدت هم از لازمه‌های شغل برنامه نویسی است. باتوجه‌به اینکه در شغل برنامه نویسی مسائلی از قبیل شب‌بیداری وجود دارد؛ بنابراین افرادی که خواب منظمی دارند و خواهان ساعت کاری نرمال هستند، هرگز مناسب این حرفه نخواهند بود.

اگر رشته برنامه نویسی برای فردی مناسب نبود باید چه کرد؟

گاهی بنا به هر دلیلی شغل برنامه نویسی برای فرد مناسب نیست اما او همچنان تمایل دارد تا در این رشته فعالیت کند. در این مواقع او باید در ابتدا دور‌ه‌های مخصوصی را بگذراند و تمرین کند. همچنین می‌توان در این مواقع دست به قلم شد و تجربیات فنی برنامه‌ نویسی را کسب نمود. در این حالت شما برای نوشتن متون فنی مانند راهنماها، مستندات، وبلاگ‌نویسی یا حتی آموزش مهارت پیدا می‌کنید. با آنالیز و تجزیه تحلیل نیز می‌توانید از دانش خود به‌عنوان یک مشاور سیستم‌های امنیتی، پلتفرم‌های وب، بازی‌ها و… استفاده کنید. اگر قصد ندارید به طور مستقیم برنامه نویسی را ادامه دهید ولی بازهم علاقه‌مند به صنعت نرم‌افزار هستید می‌توانید تیم دولوپرهای خودتان را مدیریت کنید. در دنیا مدیرانی که خودشان علم برنامه‌نویسی را به طور کامل بلد باشند، کمیاب هستند.

شخصیت مناسب برنامه نویسی

فردی که علاقه به برنامه نویسی دارد و قصد فعالیت در این رشته را دارد، بهتر است تا قبل از شروع شخصیت فردی خود را بررسی کند تا بفهمد که آیا به درد این رشته کامپیوتری می‌خورد یا خیر؟

در وهله اول شخصیت مناسب یک برنامه‌نویس خوب این است که صادق باشد، پذیرفتن اشتباهات خود در حین انجام کار از خصوصیات فردی است که یک برنامه‌نویس باید حتماً داشته باشد. او باید از اشتباهات خود درست بگیرد و از آنها تجربه کسب کند. قابلیت حل مسئله، توجه به جزئیات، دقت بالا، منظم بودن، انعطاف‌پذیری بالا، توانایی برنامه‌ریزی، اشتیاق به کار، خلاقیت، یادگیری سریع، صبر و حوصله کافی، مهارت‌های ارتباطی قوی نیز از خصوصیات یک برنامه‌نویس خوب است که در ابتدای مقاله به آنها اشاره شد.

یک برنامه‌نویس باید روشن فکر باشد، این به معنی آن است که عملکرد بهتری از خود نشان دهد و در حین انجام پروژه‌های سنگین و فرایند کاری خسته‌کننده، هرگز تسلیم نشود. او باید اعتمادبه‌نفس کافی داشته باشد و خودش را باهوش و بااستعداد بداند. ولی این بدین معنی نیست که هر انتقاد و پیشنهادی را رد کند.

شخصیت برنامه‌نویس باید مفید و تأثیرگذار باشد، او در قبال چیزی که خلق می‌کند مسئول است و باید به نظرات مشتریان گوش دهد و جهت بهترشدن و بروز شدن تلاش کند. شخصیت‌های تنبل، خودخواه، انتقاد ناپذیر، زودرنج، بی‌حوصله، مغرور و یک دنده در رشته برنامه نویسی هرگز موفق نخواهند شد. همچنین اگر شما فرد عجول و استرسی هستید، باید بگویم که این رشته به صبر و حوصله و زمان زیادی نیاز دارد و باید در حین کار در هر لحظه آرامش خود را حفظ کرد.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم تا ویژگی‌های مهم و اساسی یک برنامه‌نویس موفق را به شما بگوییم تا شما با خیالی آسوده این رشته را انتخاب کنید. برای تشخیص علاقه به برنامه نویسی می‌توانید ویژگی‌های گفته شده را در خود بررسی کنید.

برای آنکه بفهمیم به برنامه نویسی علاقه داریم، در قدم اول باید تحقیق و بررسی و آزمون خطا کنید تا بفهمید که آیا این رشته برای شما مناسب است یا خیر؟ قدم بعدی پیداکردن یک حیطه از برنامه نویسی است که به آن علاقه بیشتر دارید، جست‌وجو کنید که بیشتر به کدام حیطه اپلیکیشن، ویندوز، بازی و… علاقه‌مند هستید. در قدم بعدی از یک مدرس باتجربه کلیه مباحث و دوره‌های مرتبط با برنامه‌نویسی را آموزش ببینید و تمرین کنید. امروزه آموزشگاه‌های معتبر زیادی در سراسر کشور وجود دارد که می‌تواند در موفقیت شما تأثیرگذار باشد.

backendbaz

مدیر وب سایت بکندباز

دیدگاه‌ها

*
*

    محسن پاسخ

    خیلی پست مفیدی بود واقعاً از خوندنش لذت بردم

    ninsat24 پاسخ

    متشکر از راهنمایی های حکیمانه شما.

    milad1470 پاسخ

    تست جالبی بود و به دل نشست
    تست من شد ENTJ
    تشکر از زحماتتان

    Zazizi1373 پاسخ

    عالی

    oooRZooo پاسخ

    بابا من از برنامه نویسی بدم میاد هر جا میرم می گن شما برای برنامه نویسی ساخته شدی انگار می خوان یه استعداد مثل intp رو فقط به این سمت ببرن به نطرتون این برنامه ریزی شده نیست؟

      zohreh پاسخ

      سلام.

      ببینید این مدل تست ها برای زمانی هست که شما فکر می کنید به برنامه نویسی علاقه دارید ولی شک دارید که علاقه تون درست هست یا نه. در اون صورت این تست ها می تونه بهتون کمک کنه. اگر مطمئنید که به برنامه نویسی علاقه ندارید، این تست برای شما نیست و به جوابش اهمیت ندید. باید همیشه بر اساس علاقه تون پیش برید تا بتونید توی اون حرفه انرژی بالایی بذارید و موفق بشید

    user-w1Qb پاسخ

    از کجا بفهمم به برنامه نویسی علاقه دارم یا نه ؟!
    این تست کمک میکنه یا نه؟!

      zohreh پاسخ

      سلام. بله تا حد خیلی زیادی می تونه بهتون کمک کنه که خودتون رو بشناسید و ببینید برنامه نویسی براتون راضی کننده هست یا نه.