در صورتی که با کامپیوتر های رومیزی برنامه نویسی می کنید، قطعاً به یک کیبورد خوب برای تایپ طولانی مدت نیاز دارید. اما خیلی از افرادی که با لپ تاپ برنامه نویسی می کنند نیز ترجیح می دهند از یک کیبورد دیگر استفاده کنند. یا به دلیل ارگونومی نامناسب کیبورد لپ تاپ آنها و یا برای قرار دادن لپ تاپ در فاصله ای دورتر و بالاتر، که برای سلامت گردن و چشم ها نیز مناسب است. در صورتی که در هر کدام از این دو دسته هستید، با ما همراه باشید تا با هم با کیبورد های مناسب برنامه نویسی آشنا شویم. ابتدا یک سری از ویژگی های کیبورد ها که هنگام خرید باید به آنها دقت کنیم، را معرفی می کنیم و سپس چندین کیبورد در دو دسته “حرفه ای” و “قیمت مناسب” را بررسی می کنیم.
هنگام خرید کیبورد مناسب برنامه نویسی به چه عواملی باید توجه کنیم؟
- فاصله مناسب میان دکمه های کیبورد
- ارگونومی و سایز کیبورد
- صدای کم هنگام تایپ
- نور بک لایت
- ارتفاع مناسب دکمه ها
- وزن صفحه کلید (نه خیلی سبک و نه خیلی سنگین)
- حروف فارسی کیبورد ها
کیبورد مکانیکی بهتر است یا ممبران؟
کیبورد های مکانیکی کیبورد هایی هستند که در ساخت دکمه های آنها از دو فلز استفاده شده است. هر گاه که دکمه ای را فشار میدهیم این دو قطعه فلزی به هم برخورد می کنند و فشردن دکمه تشخیص داده می شود. در حالیکه در ساخت دکمه های کیبورد های ممبران، این دو قطعه حذف شده و هنگام فشار دادن هر دکمه فقط دو نوار نازک رسانا به هم برخورد می کنند. هر کدام از این دو نوع کیبورد خواص، مزیت ها و معایب خود را دارند و طبق سلیقه خود می بایست یک نوع را انتخاب کنید. در پایان از هر دو نوع کیبورد انواع مختلفی را معرفی می کنیم تا طبق درخواست خود بتوانید بهترین ها را خریداری کنید.
تفاوت های کیبورد های مکانیکی با ممبران:
- طول دکمه های کیبورد های مکانیکی بلندتر از کیبورد های ممبران است. و برای فشردن هر دکمه باید فشار بیشتری وارد کرد.
- در کیبورد های ممبران با فشار خیلی کمتری دکمه کلیک می شود اما گاهی شاید حس خوبی به شما ندهند و اصلاً متوجه نشوید دکمه کلیک شده یا نه
- عمر کیبورد های مکانیکی معمولاً خیلی بیشتر از کیبورد های ممبران است
کیبورد سیم دار بهتر است یا بیسیم؟
در این مورد نیز، مانند مقایسه ای که میان کیبورد مکانیکی یا ممبران انجام دادیم، خیلی بحث بهتر یا بدتر بودن مطرح نیست. باید ویژگی ها و مزیت های هر کدام را بدانید تا خود با توجه به سبک زندگی و نیازهایتان یکی را انتخاب کنید:
- کیبورد وایرلس یا بی سیم نسبت به کیبورد سیم دار ظاهر منظم تری به فضای کاری شما می دهد و یک سیم از سیم های جمع شده روی میز کار شما کم می کند.
- کیبورد وایرلس را می توانید به راحتی جابجا کنید و قابلیت حمل آن خیلی ساده تر است
- کیبورد وایرلس را می توانید تا چندین متر دور تر از صفحه نمایش خود قرار داده و با آن کار کنید که در مورد کیبورد های سیم دار، برای اینکار باید سیم خیلی بندی تهیه کنید و یا از کابل رابط استفاده کنید.
- کیبورد وایرلس نسبت به کیبورد های سیم دار لگ و قطعی های بیشتری دارد و برای بازی ممکن است خیلی مناسب نباشد، اما در مورد کاربرد برنامه نویسی احتمالاً مشکلی ایجاد نمی کند
- کیبورد های وایرلس با باتری کار می کنند و باید این مورد را هم در نظر داشته باشید که چند وقت یکبار شارژ باتری تمام می شود و همیشه باید یک باتری زاپاس همراه داشته باشید تا در چنین مواردی یکدفعه با مشکل مواجه نشوید. اما با کیبورد های سیم دار هیچگاه چنین مشکلی نخواهید داشت.
نور بکلایت در کیبورد چقدر اهمیت دارد؟
بک لایت همان نور پس زمینه است که در زیر دکمه های کیبورد تعبیه شده و برای نمایان کردن دکمه های کیبورد در شب و تاریکی کاربرد دارد. البته امروزه کیبورد هایی تولید می شود که از این بک لایت برای زیباتر کردن کیبورد استفاده می کنند به این شکل که نور بک لایت فقط یک نور تک رنگ و برای استفاده در تاریکی نیست بلکه چندین رنگ مختلف دارد و به قصد زیبایی بیشتر و حرفه ای تر نشان دادن کیبورد طراحی شده است. که به این کیبورد ها کیبورد RGB می گویند.
در صورتی که در شب کار با کیبورد برای شما خیلی سخت می شود و عملاً جای دکمه ها را نمی توانید پیدا کنید، بهتر است حتماً این گزینه را در خرید کیبورد در نظر بگیرید. اما اگر به تایپ ده انگشتی مسلط هستید و معمولاً در روشنایی روز هم نگاهی به صفحه کلید نمی اندازید، این گزینه خیلی حیاتی نیست، هر چند بودنش بهتر از نبودنش است اما می توانید به عنوان یک آپشن دلخواه آن را در نظر بگیرید.
در ادامه به معرفی چند کیبورد مناسب برنامه نویسی می پردازیم. ابتدا چند مدل کیبورد معرفی خواهیم کرد که در محدوده قیمتی پایین جزء کیبورد های خوب به شمار می روند و سپس چند مدل کیبورد حرفه ای مناسب برنامه نویسی را معرفی می کنیم که در رنج قیمتی بالاتری هستند.
معرفی چند کیبورد مناسب برنامه نویسی با بودجه کم
این کیبورد ها به کیفیت کیبورد های حرفه ای که در بخش بعدی معرفی میکنیم نیستند اما اگر می خواهید کمتر هزینه کنید، این کیبورد ها در محدوده قیمت خود عالی هستند.
کیبورد تسکو مدل 8020 N
کیبورد TSCO مدل TK 8020N از بهترین و با کیفیت ترین کیبورد های برند تسکو است که برای تایپ طولانی مدت بسیار مناسب است و در نتیجه به عنوان یک کیبورد مناسب برنامه نویسی نیز می توان از آن نام برد. نوع اتصال این کیبورد با سیم بوده و توسط درگاه usb به دیوایس های دیگر متصل می شود.
- کیبورد مکانیکی
- با سیم
- دارای 112 کلید که شامل تمام حروف و اعداد و 8 کلید میانبر می باشد
- طول کابل usb آن 1.8 متر است
- عمر ضربه پذیری کلید ها 30 میلیون بار است
- وزن = 400 گرم
- صدای کم
- دکمه پ در ردیف دوم است (بعضی افراد به این مسئله عادت ندارند و هنگام تایپ اذیت می شوند)
- نور پس زمینه ندارد
مشاهده قیمت
کیبورد بی سیم تسکو مدل TK 7001W
کیبورد مدل TK 7001W یکی از کیبورد های باریک، جمع و جور و خوش ساخت شرکت تسکو است که از طریق یک دانگل بلوتوث به کامپیوتر یا دستگاه های دیگر شما متصل می شود. این کیبورد کیفیت ساخت متوسطی دارد و برای برنامه نویسی گزینه خوبی به حساب می آید.
- بی سیم (دانگل بلوتوث)
- یک باتری نیم قلمی
- حروف فارسی روی کیبورد هک شده است
- کم صدا بودن دکمه ها (به جز space)
- خاموش شدن خودکار بعد از چند دقیقه استفاده نشدن
- سبک و قابل حمل
- دکمه fn ندارد
مشاهده قیمت
معرفی چند کیبورد مناسب برنامه نویسی حرفه ای
کیبورد لاجیتک مدل MX Keys
شرکت لاجیتک یکی از بزرگترین شرکت های ساخت لوازم جانبی کامپیوتر است و در اکثر مواقع محصولات این شرکت از کیفیت خیلی خوبی برخوردار هستند. کیبورد لاجیتک مدل MX Keys یک کیبورد ایده آل برای برنامه نویسی است. این کیبورد به دلیل طراحی ارگونومیکی خوبی که دارد، باعث می شود حتی پس از چندین ساعت کار نیز در مچ دست خود احساس خستگی نکنید. این کیبورد بی سیم بوده و از طریق یک دانگل بلوتوث به دیوایس شما متصل می شود.
- کیبورد ممبران
- بی سیم (دانگل بلوتوث)
- عملکرد عالی باتری
- صدای کم دکمه ها
- طراحی ارگونومیکی زیبا
- شیفت سمت چپ کوچک است (اگر این مسئله باعث اذیت شما می شود قبل از خرید به آن دقت کنید)
- بک لایت دارد
مشاهده قیمت
کیبورد ریزر مدل BlackWidow V3 Pro Wireless
این کیبورد یکی از حرفه ای ترین کیبورد ها برای تایپ و برنامه نویسی است. با هر سه روش بلوتوث، وای فای (دانگل usb) و همچنین با سیم USB می توان آن را به سیستم متصل کرد. این کیبورد از نوع مکانیکی است و معمولاً صدای بالایی هنگام تایپ دارد اما در عین حال حس خوبی از تایپ را به شما منتقل می کند. همچنین این کیبورد دارای قابلیت نورپردازی بوده که با استفاده از نرم افزار آن (هنگامی که به کامپیوتر ویندوزی متصل است) می توان مدل نورپردازی آن را تغییر داد. حروف کیبورد روی دکمه های هک شده اند و چاپی نیستند به همین دلیل هیچگاه شاهد کمرنگ شدن یا پاک شدن حروف نخواهید بود. همچنین قسمتی چرمی (همانطور که در تصویر می بینید) به عنوان تکیه گاه دست اضافه شده است که باعث میشود دستان شما دیرتر خسته شوند.
- کیبورد مکانیکی
- باسیم و بدون سیم (بلوتوث و دانگل وای فای)
- دارای بک لایت چند رنگی با قابلیت برنامه ریزی
- طول عمر بالای کلید ها
- استراحتگاه دست
- عملکرد خوب باتری کیبورد
- کلید های سبز رنگ صدای بالایی دارند در صورتی که به صدای بالا علاقه ندارید میتوانید همین کیبورد را با کلید های زرد یا نارنجی رنگ تهیه کنید. (منظور رنگ زیر دکمه ها است که در توضیحات محصول مشخص می شود)
- حروف فارسی به صورت پیش فرض روی کیبورد وجود ندارد
- dkp-4675719
مشاهده قیمت
کیبورد و ماوس بی سیم مافی مدل CANDY XR
اکثر کیبورد هایی که در فروشگاه ها می بینیم تیره رنگ و مشکی هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به دنبال تنوعید و کیبورد های رنگی را می پسندید کیبورد مافی مدل CANDY XR را به شما پیشنهاد می کنم. این کیبورد در عین زیبایی بسیار نرم و خوش ساخت نیز هست و برای برنامه نویسی گزینه مناسبی به شمار می رود. همچنین به همراه این کیبورد یک موس خوش رنگ نیز عرضه شده است که با وجود 4 دکمه روی آن تمام نیاز های ما از یک موس حرفه ای را نیز برآورده می کند.
- کیبورد مکانیکی
- بی سیم (دانگل بلوتوث)
- صدای دلنشین و لذت بخش
- یک فرچه برای تمیز کردن کیبورد به همراه یک بسته برچسب همراه محصول ارائه می شود
- مناسب برای تایپ طولانی مدت
- حروف فارسی به صورت پیش فرض ندارد
- ابعاد 38*14 سانتی متر
- در سه رنگ صورتی، سبز و آبی ارائه می شود
مشاهده قیمت
دیدگاهها