بکندباز

بهترین زبان برنامه‌نویسی برای شروع

برنامه نویسی از پرطرفدارترین مشاغل عصر حاضر به حساب می آید و به عنوان یکی از درآمدزاترین مشاغل، افراد بسیاری را به سمت خود جذب کرده است. افرادی که به سمت برنامه نویسی جذب می شوند، عمدتاً دارای ذهن تحلیلگر و چند بعدی بوده و از توانایی تجزیه و تحلیل بالایی برخوردارند. برنامه نویسی این خصوصیات را در افراد شکوفا و تقویت کرده و خلاقیت آنها را افزایش می دهد. نکته اصلی که باید برای یادگیری زبان برنامه نویسی به خصوص برای افرادی که در این زمینه نوپا و یا علاقه مند هستند در نظر گرفت، انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب است.

با توجه به اهمیت این موضوع، ما این مقاله را به انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع و فاکتورهای دخیل در آن اختصاص داده ایم:

برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

یادگیری زبان برنامه نویسی لزوماً نیاز به تحصیلات دانشگاهی نداشته و علاقه‌ی ابتدایی شما، راه را برای یادگیری هر زبان برنامه نویسی باز میکند. اما انتخاب این که تخصص خود در برنامه نویسی را از کجا شروع کنید خصوصاً برای برنامه نویسان مبتدی کار سختی است.

برای افرادی که قصد یادگیری برنامه نویسی را دارند، این سوال پیش می آید که ”از کجا شروع کنیم” و بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع این پروسه‌ی پیچیده اما لذت بخش چیست. در رابطه با این سوال باید به چند نکته با تفسیر بپردازیم، چرا که انتخاب یادگیری زبان برنامه‌نویسی همانند هر شروع دیگری حائز اهمیت بوده و به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. در زیر ما به این فاکتورها می‌پردازیم تا مسیر شما را در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی هموارتر کرده باشیم.

 فاکتورهای دخیل در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی

انتخاب زبان برنامه نویسی ابتدا به ساکن به هدفمندی شخص و سپس ویژگی‌های زبان مربوطه مرتبط است. علاقه‌‌ی فردی و هدفمندی، دو مقوله‌ی جدا در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری است. فاکتورهای دخیل در این انتخاب را دسته بندی کرده ایم.

استخدام

اگر از دید درآمدزایی به یادگیری زبان برنامه‌نویسی نگاه می‌کنید، باید دنبال زبانی باشید که با این رویکرد شما هم جهت باشد. زبان‌های برنامه نویسی‌ای از مشهورترین تا کمتر شناخته شده ترین‌شان هستند که یادگیری آنها ضرورت دارد و اگر به دنبال شرایط استخدامی خوب در حیطه‌ی زبان برنامه نویسی هستید ومی‌خواهید انتخاب اول هر کارفرمایی باشید، بهتر است این زبان ها را بلد باشید. در زیر به درآمدزاترین زبان های برنامه نویسی می پردازیم.

جاوا(Java)

این برنامه از ابتدا یکی از مشهورترین زبان‌های برنامه‌نویسی بوده است. یکی از دلایل شهرت این زبان این است که اکثر سیستم های کامپیوتری و گوشی های همراه در پس زمینه‌ی خود با این برنامه کار می کنند. بنابراین ضرورت و شهرت این زبان خود به خود با این توضیح مشخص می شود. بنابراین تقاضا برای یک برنامه نویس جاوا بسیار بالاست و به دنبال آن در صورت تسلط بر آن درآمد چشمگیری در در انتظار شماست. به این ترتیب اگر به دنبال شرایط استخدامی خوب در زمینه‌ی برنامه نویسی هستید، زبان جاوا بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع است.

جاوا اسکریپت(JavaScript)

این زبان که از آن برای صفحات وب استفاده میشود یکی از پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی بوده و تقاضای کار برای آن بالاست. در مرتبه‌ی دوم اگر به دنبال شرایط استخدامی خوب در زمینه‌ی برنامه نویسی هستید، یادگیری این زبان را در اولویت های اول خود قرار دهید.

مطلب مرتبط : چگونه اولین پروژه برنامه نویسی خود را بگیریم؟

یادگیری یک زبان برنامه نویسی ساده

یادگیری یک زبان برنامه نویسی ساده به هیچ عنوان ضعف محسوب نمی‌شود چرا که شما را با سرعت بیشتری وارد دنیای برنامه نویسی کرده و سرعت علاقمندی شما را افزایش می دهد. و اگر شما نیز به دنبال یادگیری یک زبان ساده هستید، ما پیشنهاد خوبی برای شما داریم:

پایتون(Python)

اکثر برنامه نویسان معتقدند که این زبان ساده ترین زبان برنامه نویسی است با این حال کسب مهارت در آن با چالش روبروست. از لحاظ مقایسه یادگیری پایتون از جاوا آسان تر است. بنابراین اگر به دنبال یادگیری یک زبان برنامه نویسی ساده هستید، پایتون بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع است.

درکِ عمیق برنامه‌نویسی

ممکن است هدف شما از یادگیری زبان برنامه نویسی آشنایی با برنامه نویسی و درک عمیق تر از دنیای صفر و یک باشد. به این ترتیب یادگیری زبان های سطح پایین برای این هدف مناسب‌ترین گزینه هستند. در ادامه به این برنامه ها می پردازیم.

زبان C

این زبان از آن دست زبان هایی است که تقریباً همه منظوره است و از آن برای توسعه‌ی سیستم های پردازش، کامپایلرها، پایگاه‌های داده و غیره استفاده می شود. زبان C بهترین زبان برای شروع برای افراد مبتدی است و علاوه بر آن شما را وارد دنیای زبان برنامه نویسی کرده و شما را با عمق آن آشنا تر می کند.

زبان C++

این زبان به عنوان زیر شاخه‌ایی از زبان C نیز زبانی همه منظوره است که در برنامه های کوچک‌تر و اپلیکیشن های بزرگ از آن استفاده می شود. اگرچه در سال ۲۰۱۳ این زبان به رده های پایین تر سقوط کرده است، با این حال هنوز از مشهورترین زبان‌های برنامه نویسی است که نه تنها یادگیری آن آسان است، بلکه شما را به دنیای برنامه نویسی علاقمند تر میکند.

علاوه بر آن در عین سادگی این زبان نیز از زبان هایی است که می توانید در آن استخدام شوید. از این زبان برای ساخت نرم افزارها استفاده می شود و کاندید بسیار خوبی برای مهندسین نرم افزار و تجربه خوبی برای افرادی است که قصد ورود به دنیای برنامه نویسی را دارند.

بازی سازی

اگر هدف شما از یادگیری زبان برنامه نویسی، تبدیل شدن به یک بازی ساز حرفه ای است ما زبان‌های مربوط به آن را به شما معرفی می کنیم.

زبان C++

زبان C++  پایه و اساس اکثر بازی های کنسولی و مایکروسافت ویندوز می باشد. این زبان یک زبان سطح پایین است و اگرچه یادگیری آن برای مبتدیان کمی در مقایسه با پایتون با چالش همراه است، ولی برای علاقمندان به بازی سازی بهترین زبان برای شروع است. پس اگر هدفتان تبدیل شدن به یک بازی ساز حرفه ای است از این زبان شروع کنید.

با این حال این سوال پیش می آید که چرا این زبان برای بازی سازی مناسب است. افرادی که علاقه به بازی‌های کامپیوتری دارند توقع سرعت بالایی از بازی هایشان دارند. همچنین بازی های کامپیوتری بار سرورها را افزایش داده و احتمال کندی در تبدیل کدها بالاتر می رود. زبان C++ سرعت تبدیل بالایی را داراست. به همین جهت اگر می خواهید تبدیل به یک بازی ساز موفق شوید این زبان مناسب ترین زبان برای شروع است.

 زبان C#

این زبان، زبان دوم مورد استفاده برای بازی سازی است. این زبان یک زبان سطح بالا بوده و برای انسان قابل فهم است. چیزی که این زبان را برای بازی سازی مناسب می کند، استفاده‌ی آن در یک موتور جستجوی مشهور به نام Unity 3D است. این موتور جستجو نیروی محرکه ی قوی پشتیبان بسیاری از بازی های موبایلی چون Pokemon است. همچنین این موتور جستجو یک موتور جستجوی قوی برای بازی های واقعیت مجازی به حساب می آید. بسیاری از بازی سازان از این زبان برای ساختن بازی های ایکس باکس استفاده کرده اند.

JavaScirpt

کاربرد این زبان در بازی سازی، نقش آن به عنوان میزبانی مرورگرهای اینترنتی است. به این ترتیب که اکثر بازی های اینترنتی آنلاینی که در مرورگر ها بازی می شوند، برای اجرا شدن نیاز به جاوا اسکریپت دارند. جاوا اسکریپت در بازی های موبایلی سیستم iOs نیز استفاده می شود.

مهاجرت

همان‌طورکه پیشتر گفتیم انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع به هدفمندی ما نیز بستگی دارد. یکی از هدفمندی ها می تواند گزینه‌ی مهاجرت باشد، چرا که به گونه ای شاید یکی از مباحث و سوالات مهم روز باشد. اگر قصد مهاجرت دارید صرف نظر از دلیل آن باید فاکتورهای مختلفی از جمله کشور مقصد، نیاز آن کشور و شرایط استخدامی آن را در آن زمان به خصوص در نظر بگیرید. با توجه به تغییرات سریع در این زمینه باید به دنبال اطلاعات به روز باشید و بر اساس آنها تصمیم بگیرید.

درحال حاضر بهترین زبان برای شروع اگر قصد مهاجرت دارید زبان جاوا می باشد. همانطور که می بینید زبان‌جاوا سر آمد همه‌ی زبانها چه از لحاظ استخدامی و چه از لحاظ مهاجرتی است. زبان‌های دیگرِ پیشنهادی برای مهاجرت، خانواده ی زبان‌های Visual Basic و C می‌باشد.

ضرورتی برای داشتن تحصیلات دانشگاهی برای مهاجرت به عنوان یک برنامه نویس وجود ندارد. چرا که بسیاری از برنامه نویسان توانسته اند با علاقه و پشتکار خود تجربه کسب کنند. کافیست از یکی از زبان هایی که نام بردیم شروع کنید و در آن تجربه و مهارت کافی را کسب کنید تا بتوانید از آن طریق برای مهاجرت اقدام کنید.

 کشور مقصد

همانطور که گفتیم انتخاب کشور مقصد بسیار مهم است. اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید و هدف شما کشور مقصد با زبان انگلیسی به عنوان زبان غالب است، کشورهایی چون آمریکا، کانادا، ایرلند، هلند، سوئیس کشورهای مورد نظر شماست. استرالیا و نیوزیلند از بهترین کشورهای پذیرنده‌ی نیروی برنامه نویس هستند.

به طور مثال زبان های مورد درخواست کشور استرالیا به ترتیب JavaScript، Linux، Visual Basic، C#، C++، Python، C می باشد. در کانادا زبان های محبوب عبارتند از , Linux ,Java و SQL. در این کشور زبان های #C و C در رده‌های پایین قرار می گیرند. در آمریکا پایتون، جاوا، جاوا اسکریپت و Assembly زبان های مورد استفاده و درخواست بالا می‌باشند. کافیست با یک سرچ اینترنتی در این زمینه اطلاعات خود را به روز نگه دارید.

توسعه‌ی وب (Web Development)

اگر علاقمندی خاصی به توسعه وب دارید و می خواهید با قدم های استوار و کم دردسر وارد دنیای توسعه‌ی وب بشوید وازآنجا به مسیر خود ادامه دهید، از این زبان ها برای شروع حرفه‌ی جدیدتان آغاز کنید.

زبان PHP

در سال ۲۰۲۲ این زبان یکی از بایدهای دنیای توسعه‌ی وب به حساب می آید. این زبان که بیش از دو دهه از معرفی آن می گذرد

طرفداران بسیاری در توسعه‌ی وب دارد. دو سایت مشهوری که به واسطه این زبان راه اندازی شدند، فیسبوک و وردپرس هستند. از مزایای این زبان می‌توان به OpenSource بودن آن اشاره کرد. انعطاف پذیری، سرعت بالا، امنیت و مقرون به صرفه بودن از دیگر مزایای این زبان است. پس همانطور که می‌بینید با وجود گذشتن بیش از دو دهه از عمر این زبان برنامه‌نویسی، هنوز یکی از اصلی ترین زبان های توسعه وب به حساب می‌آید. پس شما برای وارد شدن به عرصه‌ی توسعه وب بهتر است این زبان برنامه نویسی را برای شروع انتخاب کنید.

آموزش مرتبط : آموزش PHP

پایتون Python

این زبان که یک زبان متن باز یا OpenSource است به راحتی قابل یادگیری و استفاده است. زبان پایتون یکی از زبان های مشهور هم برای افراد مبتدی و هم برای افرادی است که قصد دارند وارد دنیای توسعه‌ی وب و برنامه نویسان حرفه ای بشوند. از این زبان برای توسعه‌ی بکند در اپلیکیشن های تحت وب استفاده میشود. بنابراین می توانید از این زبان برنامه نویسی نیز برای شروع استفاده کنید.

JavaScript

زبان جاوا اسکریپت در واقع شاه دنیای توسعه وب به حساب می‌آید. توسط این زبان برنامه‌نویسی شما می توانید اپلیکیشن های وب هم به شکل Back end و هم Front End و همچنین اپلیکیشن‌های موبایلی طراحی کنید. بنابراین اگر شما حرفه‌ی توسعه وب را برای آینده‌ی خود در نظر دارید یا در کل به توسعه‌ی وب علاقه‌مندید می توانید به زبان جاوا اسکریپت نیز به عنوان زبان شروع برنامه نویسی نگاه کنید.

نتیجه گیری

با توجه به مواردی که گفته شد انتخاب زبان برنامه نویسی برای شروع کاملاً بستگی به هدف و رویکرد شما و ویژگی‌های زبان مربوطه دارد. اگر به دنبال شرایط استخدامی خوب در حیطه‌‌ی برنامه نویسی هستید، زبان های جاوا و جاوا اسکریپت شما را وارد بازار کار کرده چرا که تقاضا برای این دو زبان زیاد است.

اگر سادگی زبان برنامه نویسی برای شما در اولویت است، زبان پایتون بهترین گزینه برای شماست. برای دریافت مفهوم عمیق تری از دنیای برنامه نویسی به دنبال زبان های سطح پایینی چون C و C++ بروید. چرا که زبان برنامه نویسی C++ یکی از زبان های برنامه نویسی پر طرفدار است.

اگر قصد مهاجرت دارید و می‌خواهید خود را در یک کشور جدید به عنوان یک برنامه‌نویس حرفه‌ایی معرفی کنید، بهتر است به اطلاعات روز و تقاضای کشور مقصد مورد نظرتان توجه کنید. علاوه بر کشور مقصد، زبان برنامه نویسی‌ایی که برای شروع نتخاب می‌کنید بسیار حائز اهمیت است چرا که درخواست برای هر کشوری متفاوت است. با این حال زبان‌های خانواده‌ی Visual Basic، C برای شروع توصیه می‌شوند.

اگر می خواهید هم یک زبان برنامه‌نویسی جدید بیاموزید و هم یک بازی ساز حرفه ای شوید، از زبان های جاوا اسکریپت و C# شروع کنید. همینطور برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده‌ی وب زبان‌های جاوا اسکریپت و پایتون زبان های پیشنهادی ما هستند.

با در نظر گرفتن این فاکتورها شما قطعاً می توانید زبان یک مناسب برنامه نویسی را برای یادگیری انتخاب کرده و در آن پیشرفت کنید. این مطلب را در نظر بگیرید که اولین شرط یادگیری یک زبان برنامه نویسی علاقه و سپس پشتکار شماست. و با داشتن چنین فاکتورهایی شما به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای تبدیل می شوید. امیدواریم این مقاله مورد توجه و استفاده‌ی شما قرار گرفته باشد. خوشحال می‌شویم اگر نظری و یا سوالی در رابطه با این مقوله داشتید در قسمت کامنتها برای ما بنویسید.

backendbaz

مدیر وب سایت بکندباز

دیدگاه‌ها

*
*

    کدرلایف پاسخ

    ممنون از این مقاله کاربردی