بکندباز

تفاوت برنامه نویسی Front End  و Back End 

برنامه‌نویسی تحت وب  یکی از حرفه‌های پرطرفدار در سراسر دنیاست و شاید یکی از به روزترین مشاغل مورد تقاضا توسط هم علاقمندان به برنامه‌نویسی و هم ذهن‌های چالشگر باشد.علاوه بر آن برنامه‌نویسی تحت وب نیازی به تحصیلات دانشگاهی نداشته و ورود به آن نیازی به پشت سر گذاشتن آزمون‌های پردردسر دانشگاهی ندارد .همین موضوع آن را تبدیل به یک گزینه‌ی حرفه‌ایی خوب می‌کند. 

ما در این مقاله برای شما که به برنامه‌نویسی تحت وب علاقمندید به طور مجزا به تحلیل زیر شاخه های آن یعنی  Front End و Backend خواهیم پرداخت. چرا که برای انتخاب حرفه ای مناسب در زمینه برنامه‌نویسی تحت وب نیاز است که آگاهی کافی نسبت به این دو دسته زبان‌های برنامه نویسی داشته باشید. 

برنامه‌نویسی Front End

برنامه‌نویسی Front End  به بخشی از سایت اشاره دارد که که شما آن را مشاهده می کنید. در واقع آن چیزی که بر روی صفحه‌ی یک وب سایت قرار دارد و آن چیزی که شما روبروی خود می‌بینید, حاصل برنامه‌نویسی Front End می باشد. پس خروجی برنامه‌نویسی Front End شکل ظاهری شسته و رُفته‌ی یک وب سایت می‌باشد که کاربر می تواند از  آن استفاده‌ی کاربردی داشته باشد. در اصل برنامه‌نویسی Front End بر روی کاربردی بودن جنبه‌های ظاهری وبسایت تمرکز دارد. زبان‌های جاوااسکریپت, HTML, و CSS این هدف را محقق می‌کنند. 

آن چیزی که می‌بینید اعم از منوها, ظاهر وبسایت که با آن ارتباط برقرار می‌کنید محصول برنامه‌نویسی Front End است. برنامه‌نویس فرانت‌اند با نوشتن یک‌سری از کدها به عناصر سایت ساختار می‌بخشد و آن را به همراه ظاهر خوب آماده‌ی استفاده برای کاربرمی‌کند.این برنامه‌ها توسط مرورگرها اجرا می‌شوند. 

باید توجه داشت که اگرچه برنامه‌نویسی Front End با جنبه‌ی ظاهری وبسایت در ارتباط است اما با طراحی وب تفاوت دارد.

برنامه‌نویسان فرانت‌اِند در حقیقت شکل ظاهری وبسایت را طراحی نمی‌کنند, بلکه این کار یک طراح وبسایت است. برنامه‌نویس

فرانت‌اند این طرح‌ها را می‌گیرند و توسط زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت‌اند ‌آنها را  گونه‌ایی کاربردی می‌سازد.

در واقع طراحان وبسایت مسئولیت شکل ظاهری و جنبه‌های زیبا سازی وبسایت همانند کلیدها‌, منوها و غیره را به عهده دارند و

برنامه‌نویسان فرانت‌اند روی جنبه‌‌های کاربردی این اجزا و طرح‌ها کار می‌کنند. 

HTML

HTML که مخفف Hypertext Markup Language است از زبان نشانه گذاری برای طراحی خروجیِ ظاهری وب سایت‌ها به شکلی کاربردی استفاده می کند. در واقع این زبان اسکلت طراحی یک وب‌سایت به حساب می‌آید چرا که ساختار یک وب سایت را تشکیل می دهد.HTML همراه با CSS و جاوااسکریپت بلوک‌های اساسی و ضروری یک وبسایت را تشکیل می‌دهد. درواقع

توسط این زبان برنامه‌نویسی محتوای وب به طوری که توسط  مرورگر قابل مشاهده باشد ساخت و مدیریت می‌شود. 

CSS

این کلمه که مخفف Cascading Style Sheets است,در واقع از این زبان برای مدل دادن به وب سایت‌مان استفاده می کنیم. CSS زبان برنامه‌نویسی‌ایی است که چیدمان و ظاهر وبسایت‌ را مدیریت ‌می‌کند. همراه باCSS ,HTML  بنیاد طراحی وبسایت است. این بخش از برنامه‌نویسی فرانت‌اند اعم از کلیدها, رنگ‌ها و فونت‌ها می‌باشد. بدون این زبان, وبسایت‌‌ها فقط صفحات بی‌روح متنی هستند. 

Javascript

جاوااسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی است که از آن برای پویاسازی وبسایت استفاده میکنیم. برنامه‌نویس جاوااسکریپت رفتار المان‌های ظاهری یک وبسایت را تعریف می‌کند. وظیفه‌ی دیگر این برنامه‌نویس ارتباط دادن جنبه‌های ظاهری یک وبسایت با اجزایی است که درBackEnd قرار دارد. 

با این سه برنامه آن چیزی که در ظاهر می‌بینید به شما ارائه می‌شود. 

Backend Web Development

برنامه‌نویسی تحت وب Backend  یا بَک‌اِند به بخش سروری برنامه‌نویسی تحت وب اشاره دارد. در واقع این قسمت بخشی از وب سایت است که قابل دیده شدن توسط شما نمی باشد. یعنی کاربر با این قسمت از وب سایت نمی تواند ارتباط مستقیم برقرار کند و بخشی از نرم‌افزار است که در پشت صحنه وب سایت قرار دارد و برای ذخیره و ترتیب دادن اطلاعات استفاده میشود. این زبان برنامه نویسی نیز نقشه‌ی راه مختص به خود را دارد.

برنامه‌نویس Back End در پشت صحنه به اوضاع سر و سامان می‌بخشد. 

قسمت بَک‌اِند طراحی یک وبسایت شامل دو بخش است, یک بخش سروری که  وب‌سایت و اپلیکیشن را میزبانی می‌کند و سپس پایگاه داده‌ایی که اطلاعات در آن قرار دارند.

این بخش از وبسایت که شما نمی‌بینید مسئول ذخیره‌سازی و مدیریت اطلاعات را برعهده دارد. بخش بک‌اند با فرانت‌اند

ارتباط داشته و اطلاعات را جابجا می‌کند تا بر روی وبسایت نمایش داده شود. به طور مثال هر زمان که شما فرمی را پرکرده, آدرس و نشانی خود را وارد می‌کنید یا چیزی را خریداری می‌کنید این اطلاعات وارد شده به بخش سروری فرستاده شده که سپس 

در برگشت به شکل فرانت‌اند طوری نمایش داده می‌شود که برای مرورگر قابل درک و تفسیر و نشان دادن باشد. 

وبسایت شما به اجزا Back End نیاز داشته تا آن را تبدیل به یک وبسایت پویا بکند. در واقع وبسایتی است که محتوای آن بر اساس

اطلاعاتی که در پایگاه‌ داده‌ی آن قرار دارد بتواند با چیزی که کاربر وارد می‌کند تغییرکند. این نوع وبسایت با یک وبسایت استاتیک

که محتوای آن تغییر نمی‌کند و نیازی به پایگاه داده ندارد تفاوت دارد.  

برنامه‌نویس بَک‌اِند از مجموعه‌ایی از برنامه‌ها استفاده می‌کند تا از اجرا و همکاری روان اپلیکیشن و پایگاه داده اطمینان حاصل

کند. این برنامه‌نویس نیاز‌ها و خواسته‌های شرکت مورد نظر را تحلیل کرده و راهکار‌های عملی برای تحقق آن اهداف ارائه می‌دهد.

برای انجام این کار از زبان‌هایی چون جاوا, پایتون, PHP و Ruby استفاده می‌شود. 

نتیجه‌گیری

ما در این مقاله به تفاوت دو نوع برنامه‌نویسی تحت وب Front End و Backend پرداختیم. که می‌توان آن را به سادگی در این

جملات خلاصه کرد. برنامه‌نویسی Front End به جنبه‌های ظاهری سایت و ترکیب بندی آن پرداخته و آن چیزی است که شما به عنوان کاربر برروی صفحه‌ی نمایش خود می‌بینید. برنامه‌نویسی Backend یا بَک‌اِند بخش سروری وبسایت بوده و مسئولیت

چهارچوب بندی یک وبسایت را در پشت صحنه به عهده دارد. در دسته‌ی اول جنبه‌ی کاربردی ظاهر وبسایت و راحتی دسترسی به منوها مطرح است 

با توجه به این توضیحات می‌توانید بخش مورد نظر خود را انتخاب کرده و به قولی استارت حرفه‌ی آینده‌ی خود را به عنوان یک 

برنامه‌نویسی تحت وب Front End و Back End بزنید. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد. ما در بخش کامنت‌ها پاسخگوی سؤالات و نظرات شما هستیم. 

zohreh

مدیر وب سایت بکندباز

دیدگاه‌ها

*
*